fbpx
 

De feestdagen staan voor de deur: 5 x ei-inspiratie voor de kerstdagen

Heb jij tijdens de feestdagen ook meerdere etentjes met familie of vrienden gepland? Het kerstdiner komt vaak gezamenlijk tot stand: de een maakt het voorgerecht, de ander het hoofdgerecht, weer iemand anders het toetje en als het even kan nog gezond ook. Met ons favoriete ingrediënt – eieren! – en deze vijf ei-recepten wordt het gegarandeerd een fijne kerst.

Kerstavond

Deze avond komen we in de kerstsfeer. We dineren niet té uitgebreid want om 20:00 zitten we in Nederland massaal voor de buis om weg te zwijmelen bij Robert ten Brinks ‘All you need is love’. Dit feestelijke recept voor kleurrijke broccoliquiche is ideaal om de kerstdagen gezond af te trappen. Een heerlijk klein gerecht gevuld met ei en groente.

Kerstlunch

Staat er een feestelijke kerstlunch met vrienden of met familie op de agenda? En wil je voor alle aanwezigen een gezond lunchgerecht bereiden? Deze sandwich met ei, hummus en avocado of deze vitaminebom met avocado zijn ideaal. Het ijzer, foliumzuur en de vitamines B die in eieren zitten zorgen voor hernieuwde energie waarmee iedereen de cadeautjes kan uitpakken.

Kerstdiner #1

Een heerlijke ‘starter’ voor het kerstdiner? Dit is jouw kans om te shinen met het ‘less is more’-principe toe te passen. Start met een simpele – maar overheerlijke – klassieker: brood met aioli-dip. In een paar minuutjes gemaakt!

Kerstbrunch

Tijdens deze brunch bereiden we nét even iets anders in de keuken. De potten chocopasta en pindakaas blijven in de kast en we proosten met onze mimosas op onze gezondheid. Met dit warme kleurrijke lunchgerecht van Jessica Siebers stelen we de show. Deze gevulde kaiserbroodjes maakt de kerstbruch feestelijk en gezond.

Kerstdiner #2

De kerstdagen sluiten we af met een heerlijk toetje. Van deze overheerlijke brownies is wederom ei één van de ingrediënten. Onze weegschaal is ons na deze dagen dankbaar ;).

 
Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/ovoned/public_html/wp-includes/functions.php on line 3786