fbpx
 

De veelzijdigheid van een ei

Eieren zijn heerlijk in de ochtend, de middag en ‘s avonds bij het diner. Je vindt ze in de Hollandse, Spaanse en Chinese keuken…. Eigenlijk in elke keuken wereldwijd. Ze bevatten zink, ijzer, vitamine A, D, B2 enz. We zijn gewend om eieren te koken, bakken, roeren, pocheren… en ga zo maar door.

We hebben zo onze eigen manier om ei-gerechten te bereiden. Vaak doen we dit op ons fornuis en koken of bakken ons eitje in de pan. Maar er zijn vele andere manieren om jouw favoriete eitje klaar te maken. Wij hebben een aantal opties op een rijtje gezet!

Gekookt eitje uit de stoomoven

Bijna iedere oven die nieuw op de markt komt heeft tegenwoordig een stoomfunctie. Stomen is echt héél gezond. In een gewone oven drogen gerechten door de warmte uit, dankzij de verdamping van het vocht, dat wordt toegevoegd in een stoomoven, blijft er een mate van luchtvochtigheid aanwezig. Hierdoor blijven vitamines en voedingsstoffen bewaard en behouden ze hun smaak. Een eitje uit de stoomoven is op 100 graden binnen zeven minuten klaar!

Scrambled uit de magnetron

Druk, druk, druk? Geen paniek! Pak een mok, breek hier twee eieren in en klop ze totdat het mengsel mooi geel is. Zet de mok in de magnetron op de hoogste stand voor twee minuten en voila, scrambled eggs.

Een spiegelei of omelet uit de airfryer

Afhankelijk van het type en grootte van het ei zet je de airfryer op 120-160 graden. Wanneer je een ei wilt koken, is het niet nodig om de airfryer voor te verwarmen. Prik een gaatje in het ei zodat de warme lucht kan ontsnappen. 10-12 minuten voor zacht en 12-15 minuten voor een hard gekookt eitje. Een gekookt eitje moet je altijd even laten schrikken door het onder koud water te houden. Wanneer je een spiegelei of omelet wilt bereiden, gebruik je een ovenschaal die in de airfryer past. Verwarm nu wel de airfryer voor op 190 graden. Plaats de schaal met het ei in de airfryer en na 10 minuten heb je een heerlijk gebakken eitje.

Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos. Hiermee is de veelzijdigheid van het ei maar weer eens bewezen.