fbpx
 

Beat de herfstdip met een ei!

De bladeren vallen, je voelt je lusteloos en hebt weinig plezier: je voelt een herfsdipje opkomen. Lusteloosheid gaat vaak gepaard met een lage weerstand. Hoe kan een eitje bijdragen aan een betere weerstand waardoor je je weer fitter voelt en de herfstdip voor bent? Wij zochten het voor je uit!

Naast de bladeren die vallen, zijn er tijdens de herfst in jouw omgeving verschillende mensen die hoesten en snotteren. Stress, slaaptekort en ongezonde voeding zorgen voor een verminderde weerstand waardoor je vatbaarder bent voor een herfstgriep of herfstdip. Met de juiste voeding houd je de griep en het dipje buiten de deur. En eitje helpt je daarbij. Waarom?

Vitamine D

Iedereen kan een boost voor de gezondheid gebruiken in de herfst. Vitamine D zorgt voor sterke botten. Het mineraal fosfor helpt daar ook bij. Andere mineralen in eieren zijn ijzer, zink, seleen en jodium. Ze helpen bij het goed laten functioneren van je lichaam en voor meer energie.

Vitamine B

Eieren zijn een geweldige bron van vitamine B1, B2 (riboflavine), B6 en B12. Eieren bevatten ook veel choline. Dit is een belangrijke stof die jouw hersenfunctie, leverfunctie en het hart- en vaatsysteem gezond houdt. Choline draagt – door het verbeteren van de hersenfunctie – daarom bij aan en bevorderen jouw goede (herfst)humeur!

Wentelteefjes

Een lekker gerecht om jou op te vrolijken! Wentelteefjes, ze staan in tien minuten op tafel.

Ingrediënten

  • 150 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 snufje zout
  • 100 g suiker
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 4 sneetjes oude brood, wit of bruin
  • 1 el boter

Bereidingswijze

Klop met een garde de melk samen met de eieren, een snufje zout, drie kwart van de suiker en de helft van de kaneelpoeder los. Week de sneetjes brood om en om in het beslag. Gebruik hiervoor een ovenschaal. Verhit de boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes ongeveer 2 minuten per kant. Meng de resterende suiker en kaneel met elkaar. Eet smakelijk!

Smakelijk eten

Tijd om dus wat vaker van dat heerlijke eitje te genieten in de herfst! Zoals hierboven als wentelteefjes of op een (maïs)cracker, boterham of zo uit de eierschaal. Geniet ervan!
Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/ovoned/public_html/wp-includes/functions.php on line 3786