eieren en valentijn

14 februari: 3 leuke (ei)verrassingen voor Valentijnsdag

Eieren zijn supergezond én lekker. Dus heb je nog geen idee hoe je jouw partner kunt verrassen op 14 februari? Denk eens aan een eitje (of twee). Wij delen 3 romantische eiertips!

1. Serveer een ontbijt op bed met een hartvormig eitje (gekookt)!

Houdt jouw partner wel van een lekker ontbijtje? Maak dan op Valentijnsdag een ontbijt op bed voor hem of haar klaar. Daar hoort natuurlijk een ei bij! Wil jij dit extra romantisch maken? Volg dan de instructies in onderstaand filmpje en maak een hartvormig gekookt ei. Dit heb je nodig: hardgekookte eieren, een stuk karton, een (eet)stokje en twee elastiekjes.

Een gebakken eitje in hartvorm? Dat kan ook! Schaf dan een ei- en pannenkoekenvorm RVS-hartje – een soort bakvormpje – aan. Dat is een handig keukenhulpje om eieren en pannenkoeken in hartvorm te bakken!

2. Bereid een romantisch toetje voor je lief

Liefde gaat door de maag, toch? Daarom is dit recept voor chocolademousse de perfecte afsluiter van een romantisch diner voor twee. Deze ingrediënten heb je nodig: 150 gram pure chocolade, 2 middelgrote eieren, 50 gram witte basterdsuiker en 200 ml verse slagroom. (Bron: Allerhande)

  • Hak de chocolade fijn en smelt daarna au bain-marie in een kom boven een pan kokend water. Roer af en toe.
  • Splits de eieren. Klop het eiwit met de helft van de suiker met een mixer: totdat het stijve pieken vormt.
  • Doe de slagroom in een ruime kom en klop in ca. 3 min. stijf.
  • Klop de eidooiers los met een garde en roer de rest van de suiker erdoor. Roer de gesmolten chocolade door het eidooier-suikermengsel. Spatel het door de slagroom. Spatel het eiwit snel en luchtig in delen door het chocolademengsel.
  • Schep de chocolademousse in glazen, potjes of coupes, dek af en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Let op met het gebruik van rauwe eieren! Deze worden sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

3. Een Valentijnsverrassing voor het hele gezin

Hebben jij en jouw partner op 14 februari geen romantische date, maar zitten jullie gewoon thuis op de bank met het hele gezin? Op onze website vind je een overheerlijk recept voor een pannenkoekentaart. Dat is wel een erg lekkere verrassing voor het hele gezin!