Bekijk ‘Kunst op Schaal 2019’ in Drenthe!

Pasen en eieren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het versieren van eieren is een eeuwenoude traditie. Nog tot en met zaterdag 20 april 2019 wordt in De Oranjerie in Zeijen (Drenthe) de 33ste editie van de expositie ‘Kunst op Schaal’ getoond. Kom jij nog voor Pasen deze ei-kunstwerken bewonderen?

Van heinde en verre

Aan deze expositie – die bij verzamelaars zeer geliefd is – nemen circa 50 kunstenaars deel van over de hele wereld. Dit jaar zijn er nieuwe exposanten aanwezig uit o.a. Bali, Rusland, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Roemenië, Oekraïne, India, België en Nederland. Dagelijks is één van de exposanten aanwezig en demonstreert een speciale techniek.

Van acryl tot Fabergé

Bewonder eieren die zijn beschilderd met acryl-, aquarel-, olieverf en Oost-Indische inkt. Geëtste, gekraste en gefreesde eieren of eieren versierd met knip-en vouwwerk, klei of zelfs open geboord. De kunstwerken zijn ook te koop en de prijzen lopen op tot meer dan honderd euro, maar er zijn ook goedkoper kunstwerken aan te schaffen. Voor een paar tientjes kun je hier een kunstzinnig eitje op de kop tikken. De Oranjerie organiseert tevens de exclusieve verkoop van replica’s van de complete collectie Fabergé-eieren.

Meer informatie

De tentoonstelling duurt nog tot en met 20 april (dat is de dag voor Pasen). Hier vind je meer informatie!

Zelf eieren versieren? Geef je eieren dit jaar dan eens een kleurtje met natuurlijke producten!