Nederlanders eten meer eieren

Nederlanders eten meer eieren

Nederlanders zijn in de afgelopen jaren meer eieren gaan eten. Er is door het gezondheidsinstituut RIVM op basis van een peiling onder ruim 4300 volwassenen en
kinderen geconcludeerd dat we maar liefst 7 procent meer ei zijn gaan eten.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu vergeleek de voedselconsumptie in de periode 2012-2016 met 2007-2010, toen eenzelfde onderzoek werd gedaan. Daaruit blijkt
dat we maar liefst 7 procent meer eieren zijn gaan eten: Nederlanders eten gemiddeld 13 gram ei per dag. Mannen eten meer eieren (14 g/dag) dan vrouwen (12 g/dag). Eieren
worden gemiddeld op 1,7 dagen per week gegeten. Het onderzoek laat ook nog weten dat in vrijwel alle bevolkingsgroepen de consumptie van eieren gelijk is.

Tot de groep ‘eieren’ in het onderzoek behoren de eieren die als zodanig zijn gegeten of gebruikt in recepten – niet meegerekend is ei dat bijvoorbeeld voorkomt in cake, gebak of
toetjes. Uit het onderzoek concludeert men dat er een voorzichtige verbetering in het algemene Nederlandse voedingspatroon is te zien. Nederlanders eten meer fruit en
groenten, minder vlees en drinken minder suikerhoudende dranken.

Gezonde voedingsstoffen in ei

Ei is vitaminerijk, zoutarm en bevat geen suikers. Van vitamine A, voor een betere en afweersysteem, tot aan vitamine K voor een goede bloedstolling. Een goede stofwisseling
zorgt voor verbranding van koolhydraten, vitamine B2 helpt daarbij. Een stevig gebit en sterkte tanden: vitamine D zorgt ervoor. Wie had dat gedacht: al die vitamines in zo’n klein
product. Lees hier meer over de gezonde voedingsstoffen in een ei.

Bekijk het rapport Voedselconsumptiepeiling

Lees alles over ‘wat Nederland eet’ in de nieuwste voedselconsumptiepeiling van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu op www.wateetnederland.nl.