Aioli knoflookmayonaise

Lekkere romige dipsaus! Klaar in slechts 60 seconden.  

 

Bereidingstijd: 60 seconden

 

Dit heb je nodig:

  • 2 eierdooiers  
  • 1 theelepel suiker
  • citroensap van 1 citroen
  • 3 knoflooktenen
  • 4 theelepels mosterd
  • 400 ml olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper

 

Bereiding

Voeg alle ingrediënten in een weckpot of een maatbeker. Zet vervolgens zachtjes de staafmixer erop zonder te bewegen. Als de ingrediënten zich gaan mengen dan mag je de staafmixer langzaam bewegen. Is de aioli romig en smaakt het goed? Snij dan wat vers stokbrood en smullen maar!
Let op: zorg dat de staafmixer precies past in de weckpot of maatbeker. De staafmixer moet niet teveel kunnen bewegen, anders wordt de aioli niet romig.

 

Tips

Je kunt deze supersnelle aioli 2-3 dagen gekoeld bewaren in een luchtdichte weckpot. Op zoek naar nog meer lekkere recepten? Klik dan hier.

 

Aioli knoflookmayonaise

 

Weetje! Wat is het verschil tussen bruine en witte eieren? Check het hier.