4.5 (90%) 6 votes

Avocado-eitjes met pittige sriracha-saus

 

Eieren op een wel heel verrassende manier gemaakt: in een avocado mét een pittig sausje. Lekker als lunch of als bijgerecht bij het diner. 

 

Bereidingstijd: 20 minuten
Geschikt voor 2 tot 3 personen

Dit heb je nodig:

 

  • 2 stevige, rijpe avocado’s, gehalveerd en ontpit
  • 4 eieren
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel peper
  • 1 eetlepel sriracha-saus
  • 1 eetlepel fijngehakte koriander

 

Bereiding:

 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Leg aluminiumfolie in een ovenschaal.
  • Schep wat van de avocadopulp uit, zodat je een gat overhoudt dat groot genoeg is voor een ei. De pulp kun je bijvoorbeeld gebruiken om guacamole van de maken.
  • Leg de avocadohelften naast elkaar in de ovenschaal.
  • Vouw het aluminiumfolie om de helften geen zodat ze niet omvallen.
  • Breek per helft van de avocado één ei. Bestrooi naar smaak met zout en peper.
  • Bak gedurende 12 tot 15 minuten totdat het eiwit gestold is en de eieren zover gebakken zijn als je lekker vindt.
  • Laat de avocado’s 5 minuten staan voordat je ze serveert.

 

Tips!

  • Ken je sriracha-saus al? Je kunt deze chilisaus gewoon kopen bij de supermarkt of de toko en natuurlijk ook online.
  • Als je houdt van iets minder pittige eieren, kun je ketchup door de sriracha-saus mengen.
  • Garneer je eitjes naar wens met extra peterselie, munt of extra chilisaus.

Bekijk hier meer heerlijke recepten met ei.