4.8 (96%) 5 votes

Bananen-haverpannenkoekjes

 

Deze heerlijke en gezonde ontbijtpannenkoekjes maak je met haver in plaats van bloem. Ze hebben een lichte en luchtige textuur. Ideaal om je dag mee te beginnen!

 

Bereidingstijd: 20 minuten


Dit heb je nodig voor 4 porties:

  • 250 gram havervlokken
  • 2 eieren
  • 1 rijpe banaan
  • 125 milliliter amandelmelk
  • 60 milliliter koolzaadolie
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • halve theelepel vanille-extract
  • kwart theelepel gemalen kaneel

 

Mogelijke toppings

  • Griekse yoghurt
  • Amandelboter
  • Honing
  • Frambozen- of aardbeienjam
  • Appel of peer in blokjes

 

Bereiding:

  • Doe de havervlokken, eieren, banaan, amandelmelk, 15 milliliter (1 eetlepel) olie, bakpoeder, vanille-extract en kaneel in een blender en pureer tot er een glad mengsel ontstaat.
  • Laat het mengsel 10 minuten staan.
  • Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en doe er wat van de overgebleven olie in om de pannenkoeken in te bakken.
  • Leg in gedeelten ongeveer 60 milliliter beslag in de koekenpan. Zorg ervoor dat de losse delen beslag elkaar niet raken. Je maakt zo steeds wat pannenkoekjes tegelijk.
  • Bak de pannenkoekjes 3 tot 5 minuten of totdat ze goudbruin zijn en draai ze tussendoor 1 keer om.
  • Dep de pan tussendoor schoon en voeg meer olie toe als dat nodig is.
  • Serveer de pannenkoekjes met de toppings naar keuze.

 

Tips!

  • In plaats van de amandelmelk kun je natuurlijk ook gewone halfvolle of volle melk gebruiken.
  • Houd de pannenkoeken die je als eerste hebt gebakken warm in de oven tot je alle pannenkoekjes klaar hebt.

 

Bekijk hier meer heerlijke recepten met ei.