Cheesecake

Lekker recept?

10 personen
Bereidingstijd: 60 minuten

 

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • roomboter (of bakspray)
  • bloem of bakpapier
  • 150 g zandkoekjes speculaas of gemberkoekjes
  • 60 g gesmolten roomboter
  • 1 theelepel kaneel
  • 800 g verse roomkaas (Philadelphia of St. Môret of Mon Chou)
  • 140 g witte suiker
  • 2 eetl. aardappelzetmeel
  • schil van 1 citroen
  • 100 g crème fraîche of mascarpone
  • verse bosvruchten

 

Bereiding

Neem de eieren 10 minuten van tevoren uit de koelkast. Zet de oven op 150°C en plaats een rooster middenin. Vet een hoge springvorm van ca. 25 cm goed in en bestuif met bloem. Meng in een kom de verkruimelde koekjes met de zachte boter en de kaneel. Verdeel dit over de bodem van de vorm en maak er ook een zijkant van. Bak dit 15 minuten in de oven en laat het geheel goed afkoelen.

 

Klop de roomkaas met de suiker luchtig in een royale kom. Voeg de eieren, één voor één toe en zorg voor een luchtig geheel. Spatel dan het gezeefde meel, de citroen en de crème er snel doorheen. Vul hiermee de vorm en plaats dit opnieuw in de oven. Zet er een kommetje water naast om barsten van de cake te voorkomen.

 

Laat de cheesecake ca. 45 minuten bakken. Neem de springvorm dan uit de oven en laat die afkoelen. Strooi als finishing touch de bosvruchten over de taart. Lekker bij een kop warme chocolademelk in de koude wintermaanden!