Lekker recept?

Chocolate chip cookies

12-14 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten

 

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 180 gram basterdsuiker
  • 160 gram bloem
  • 115 gram zachte boter
  • 180 gram pure chocolade (reep fijngehakt)

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak in de bloem een kuil en meng daarin boter, het ei en suiker. Kneed de bloem erdoor, het beste werkt het om langzaam steeds meer bloem toe te voegen en tussendoor te kneden. Meng de kleine stukjes chocolade door het deeg.
Draai bolletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze plat tot circa 1 centimeter dik. Laat zo veel mogelijk ruimte tussen de koekjes vrij, zodat ze niet vast aan elkaar bakken.

 

Bak de koekjes in de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze daarna afkoelen (30-60 minuten) en droog de koekjes op het bakpapier.

 

Chocolate chip cookies

 

Benieuwd naar hoe dat ei eigenlijk op je bord komt? Bewandel hier de ‘Weg van het ei’