Eggs Benedict

4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

 

Ingrediënten

  • 8 koude eieren
  • 4 sneetjes geroosterd brood
  • 8 plakken bacon
  • 200 milliliter hollandaise saus

 

Bereiding

Verwarm een diepe pan tot driekwart met water. Als het water kookt, zorg dan dat het water lichtjes blijft koken. Breek een ei (1 per keer) in een klein schaaltje. Roer het water zodat het rond draait. Houd het schaaltje met het ei dicht bij het water en laat vervolgens het ei in het water glijden. Bak de bacon totdat deze knapperig is.

 

Kook het ei 3 tot 5 minuten totdat het eiwit niet meer doorschijnend is en het eigeel iets dikker wordt. Niet in de pan roeren. Til het ei uit de pan met een bakspaan.

 

Beleg het sneetje geroosterd brood met 1 plakje bacon, een ei en de hollandaise saus.

 

Egg benedict

 

Tip: zelf hollandaise saus maken:
Roer 3 eidooiers, een kwart kopje water en 30 mililiter citroensap in een kleine sauspan totdat het een glad geheel is. Kook op laag vuur, roer constant totdat het mengsel aan de randen bubbelt. Voeg al roerend 125 boter in stukjes toe. Blijf roeren totdat de saus dik is en de boter is gesmolten. Haal van het vuur en voeg nog zout en peper naar smaak toe.

De Eggs Benedict zijn ook lekker voor lunch. Maak het compleet met een tomaat-avocado salade met ei.