Natuurlijk gekleurde paaseieren

 

Zin om eieren te versieren? Geef je eieren dit jaar dan eens een kleurtje met natuurlijke producten!

 

Bereidingstijd: 25 minuten
Voor een grote groep familie en of vrienden 

 

Dit heb je nodig:

  • 300 gram bevroren blauwe bessen
  • 300 gram bevroren frambozen
  • 2 eetlepels gemalen kurkuma
  • 60 milliliter witte azijn
  • 500 milliliter hele sterke koffie of thee
  • 24 eieren

 

Bereiding

  • Doe de blauwe bessen, frambozen en kurkuma in drie losse, middelgrote pannen.
  • Voeg 500 milliliter water en 15 milliliter azijn toe aan elk van de drie pannen;
  • Giet de koffie/thee en de overige azijn in een vierde pan;
  • Voeg zes eieren toe aan elke pan;
  • Breng aan de kook
  • Als het water kookt, draai je het vuur laag en laat je de eieren 15 minuten zachtjes koken;
  • Haal de eieren uit elke pan;
  • De blauwe bessen en frambozen heb je niet meer nodig. Bewaar het kookvocht wel;
  • Laat het kookvocht iets afkoelen;
  • Leg de eieren terug in het kookvocht en laat ze er 30 minuten liggen net zo lang totdat de eieren gekleurd zijn zoals je wilt.

 

Tips:

  • Als je geen vier pannen tegelijk kunt gebruiken, kun je de gewenste kleuren kiezen of de gekleurde eieren in gedeelten maken.

 

Bekijk hier meer heerlijke recepten met ei.

 

Gekleurde eieren met Pasen