5 (100%) 2 votes

Hartvormige eieren

 

Verras je geliefde op Valentijnsdag met deze prachtige eieren in de vorm van hartjes. Een beter begin van de dag kun je je niet wensen!  

 

Bereidingstijd: 30 minuten, 1 uur wachten na bereiding
Voor 2 personen 

 

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 stukjes karton van 10 cm x 4 cm, bijvoorbeeld van een leeg, schoon melkpak
  • 2 elastiekjes
  • 2 eetstokjes (‘chopsticks’)

 

Bereiding

  • Leg de koude eitjes naast elkaar in een steelpan;
  • Voeg water toe tot de eieren onder staan en breng aan de kook op hoog vuur;
  • Haal de pan van het vuur en laat de eieren er 18 tot 23 minuten in liggen;
  • Knip intussen twee stukjes karton van 10 cm x 4 cm en vouw ze in de lengte dubbel;
  • Giet de eieren af en houd ze onder koud water tot ze voldoende zijn afgekoeld om te pellen;
  • Leg één ei in het midden van elk stukje karton;
  • Leg het eetstokje er in de lengte overheen en druk die zachtjes in het ei tot er een afdruk van het stokje in het ei zit;
  • Bind het stokje aan de boven- en onderkant met de elastiekjes vast aan het stukje karton;
  • Laat ze zo een uurtje staan;
  • Haal de elastiekjes en de stukjes karton voorzichtig weg en snij de eitjes in het midden (in de breedte) door om de mooie hartvorm te laten zien.

 

Tips: