Hartvormige eieren
Verras je geliefde op Valentijnsdag met deze prachtige eieren in de vorm van hartjes. Een beter begin van de dag kun je je niet wensen!
Bereidingstijd: 30 minuten, 1 uur wachten na bereiding
Voor 2 personen
Ingrediënten
- 2 eieren
- 2 stukjes karton van 10 cm x 4 cm, bijvoorbeeld van een leeg, schoon melkpak
- 2 elastiekjes
- 2 eetstokjes (‘chopsticks’)
Bereiding
- Leg de koude eitjes naast elkaar in een steelpan;
- Voeg water toe tot de eieren onder staan en breng aan de kook op hoog vuur;
- Haal de pan van het vuur en laat de eieren er 18 tot 23 minuten in liggen;
- Knip intussen twee stukjes karton van 10 cm x 4 cm en vouw ze in de lengte dubbel;
- Giet de eieren af en houd ze onder koud water tot ze voldoende zijn afgekoeld om te pellen;
- Leg één ei in het midden van elk stukje karton;
- Leg het eetstokje er in de lengte overheen en druk die zachtjes in het ei tot er een afdruk van het stokje in het ei zit;
- Bind het stokje aan de boven- en onderkant met de elastiekjes vast aan het stukje karton;
- Laat ze zo een uurtje staan;
- Haal de elastiekjes en de stukjes karton voorzichtig weg en snij de eitjes in het midden (in de breedte) door om de mooie hartvorm te laten zien.
Tips: