Lekker recept?

Japanse Tamago omelet

HEERLIJKE AANVULLING BIJ SUSHI!

 

4 personen 
Bereidingstijd: 20 -25 minuten

 

Ingrediënten

  • 5 eieren op kamertemperatuur
  • 5 eetlepels kristalsuiker
  • 1,5 theelepel rijstazijn
  • 1,5 theelepel sojasaus
  • 0,5 theelepel zout
  • olie

Tip: Een Tamago omelet bestaat uit verschillende laagjes omelet. Je begint met het bakken van één omeletje, waaronder je steeds een nieuwe bakt die je over de vorige heen vouwt. Door deze Japanse bakmethode wordt je omelet heel luchtig en extra smaakvol.

 

Bereiding

  • Meng suiker, sojasaus, rijstwijn en zout in een pannetje (bouillion)
  • Zet het pannetje op het voer en roer goed tot de suiker is opgelost
  • Haal de pan van het vuur en laat afkoelen
  • Roer in een kom de eieren los
  • Meng de koude bouillion door het ei-mengsel
  • Schenk een kwart van het omeletmengsel in een voorverwarmde koekenpan met een beetje olie erin
  • Zorg dat het ei-mengsel de hele bodem van de pan bedekt
  • Bak de omelet tot hij gaar is en prik luchtbelletjes meteen door
  • Vouw de omelet dubbel (Japanners doen dat natuurlijk met eetstokjes!)
  • De helft van de pan is nu leeg, bestrijk deze helft opnieuw met een beetje olie
  • Onder de bestaande omelet ga je nu een nieuwe omelet bakken. Giet daarvoor eerst een derde van het overgebleven ei-mengsel op de lege plek in de pan, en laat dat vervolg ook onder de bestaande omelet stromen
  • Bak de nieuwe omelet tot deze bijna gaar is, en vouw deze vervolgens om de bestaande omelet heen.
  • Je hebt nu weer een lege panhelft, die je weer kunt invetten om weer een nieuwe omelet te bakken onder de bestaande. Dit doe je in totaal drie keer.
  • Je hebt nu een omelet van vier laagjes! Een Japanse lekkernij, die traditioneel koud wordt gegeten.

 

Tamago omelet

Een extra smaakvolle omelet met vier laagjes, heerlijk luchtig!