Kaneelvingers

 

Lekker en eenvoudig zomers ontbijtje

 

2 personen 
Bereidingstijd: 9 minuten

 

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • ½ theelepel kaneel
  • 125 gram Griekse vanille yoghurt
  • 4 sneetjes oud brood
  • 185 gram Griekse vanille yoghurt (dipsaus)
  • ¼ theelepel kaneel (dipsaus)
  • 240 ml maple syrup (dipsaus)
  • Klein bakje verse aardbeien

 

Bereiding

Voeg de eieren, ½ theelepel kaneel en 125 gram Griekse vanille yoghurt bij elkaar in een schaal en roer de ingrediënten goed door elkaar. Snij de boterhammen in reepjes van 3 à 4 cm en dip de reepjes in het ei-mengsel. Vet een braadpan in met boter en bak de reepjes brood op laag tot matig vuur goudbruin, tot er geen vloeibare resten van het ei meer zichtbaar zijn (1 à 2 minuten per zijde). Voeg de ingrediënten voor de dipsaus bij elkaar.
Dien de kaneelvingers op met de dipsaus. Extra lekker: serveer met aardbeien!

 

Tip: Van Griekse yoghurt is ook een 0% vet variant te koop. Dat scheelt weer calorieën. Of liever een roerei als ontbijt? Dat kan!

 

Kaneelvingers