Mexicaanse aardappelomelet

Smakelijke lunch of exotische vleesvervanger!

 

4 personen 
Bereidingstijd: 25 minuten

 

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 kopjes gevroren/voorgebakken aardappelblokjes
  • ¼ kop water
  • ½ kop geraspte, pittige kaas (bijvoorbeeld extra belegen of cheddar)
  • ¼ kop tomatensalsa (kant en klaar te koop bij de supermarkt)
  • ¼ kop verkruimelde tortillachips
  • snufje peper en zout
  • koriander voor de garnering

 

Tip: dit is een internationaal recept, waarbij hoeveelheden worden aangegeven in kopjes. Als je steeds hetzelfde kopje gebruikt om af te meten, kloppen de verhoudingen altijd! Gebruik hiervoor een standaard koffiekop, en geen enorme mok 😉

 

 

Bereiding

  • Mix eieren, melk, peper en zout in een kom en zet apart
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan  op hoog vuur tot deze goed warm is. Kies voor een koekenpan met een deksel
  • Voeg de aardappels toe en bak deze tot ze goudbruin zijn, dit duurt ongeveer 8 minuten
  • Zet het vuur middelhoog en voeg het eiermengsel toe. Roer het mengsel af en toe los met een spatel. Roer niet continue, zodat zich wel een omelet kan vormen. Stop met roeren als de eieren bijna gestold zijn.
  • Strooi de kaas over de omelet. Haal de omelet van het vuur, zet de deksel op de pan en wacht tot de kaas gesmolten is.
  • Voeg salsa, chips en koriander toe als garnering. Welkom in Mexico!

 

Een heerlijk, hartig gerecht met een verrassende crunch! Liever een crunchy muffin? Kijk dan hier