Omelet met perzik, amandel en honing

 

Deze zoete omelet met perzik, amandelen en honging bak je op een heerlijke zomermorgen als je een mandje perziken hebt én een koelkast vol met eieren. Je kunt ook perziken in blik gebruiken voor de vulling van deze omelet, die je binnen een kwartier op tafel hebt.

 

Bereidingstijd: 12 minuten


Dit heb je nodig voor 1 portie

  • Verse of ingeblikte perziken, gesneden
  • 1 theelepel (5 milliliter) vloeibare honing
  • 1/8 theelepel (0,5 milliliter) vanille-extract
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel (15 milliliter) amandelen in plakjes, geroosterd
  • Poedersuiker

 

Bereiding

  • Doe de perziken, honing en het vanille-extract in een kom en zet aan de kant.
  • Klop de eieren in een andere kom.
  • Verhit boter in een antiaanbakpan van 20 centimeter doorsnede op middelhoog vuur.
  • Giet de eieren in de pan. Als de eieren beginnen te stollen, til je de randjes op met een spatel om delen van het nog ongekookte, vloeibare mengsel eronder te laten stromen.
  • Bak de eieren totdat de bodem gestold is en de bovenkant bijna gestold is.
  • Bedenk één helft van de omelet met perziken en amandelen.
  • Vouw de andere kant over de perziken.
  • Bak nog een minuut en haal de omelet dan uit de pan.
  • Strooi er poedersuiker op en serveer direct.

 

Bekijk hier meer heerlijke recepten met ei.