Lekker recept?

Paas pavlova

6-8 personen
Bereidingstijd: 80 minuten (en 2 uur afkoelen)

 

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 225 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl. witte keukenazijn
  • 1 tl. gezeefde bloem

Vulling:

  • 2 dl slagroom (200 cc)
  • poedersuiker naar smaak
  • 250 g mascarpone
  • ½ dl advocaat
  • 500 g gemengd ontpit rood fruit

 

Bereiding

Verwarm de (hetelucht)oven op 115 °C (gas of elektra oven op 130 °C). Leg bakpapier (ronde vorm van ca. 23 cm) op een licht ingevette bakplaat.
Splits de eieren in eiwitten en eidooiers. Bewaar de dooiers in een kom met plasticfolie in de koelkast voor roerei. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije beslagkom. Voeg tijdens het kloppen steeds een beetje suiker toe. Meng vervolgens de azijn en de bloem er luchtig doorheen. Maak hiervan een dunne bodem op het bakpapier. Vorm daarop een opstaande eiwitrand en zet dit 5 minuten in de warme oven. Zet dan de heteluchtoven op 100° C (gas/elektra 120° C) en laat de pavlova bakken.

 

Na ca. 50 minuten zet je de oven uit. Laat de pavlova minimaal 2 uur in de oven afkoelen.

 

Vulling:
De volgende dag verwijder je het bakpapier en plaats je de pavlova op een schaal.
Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker. Roer de mascarpone los met de advocaat en meng dit luchtig met de slagroom. Vul hiermee de pavlova en garneer met het fruit.