Pannenkoekentaart met vers fruit

 

Leuk voor kinderfeestjes of als bijzonder toetje!

 

8 personen
Bereidingstijd: 1,5 uur + afkoelen

 

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 400 gram bloem
  • 1 liter melk
  • 50 gram boter
  • 250 milliliter slagroom (+eventueel een zakje klop-fix)
  • 500 gram aardbeien, of ander fruit

Tip: als aardbeien niet in het seizoen zijn, kun je bijvoorbeeld ook voor appel kiezen met een beetje kaneel en suiker. Dat maakt de taart heerlijk herfstig!

 

Bereiding

Beslag

  • Doe de bloem in een grote beslagkom en voeg een snufje zout toe
  • Maak een kuil in het midden van de bloem en breek hierboven de eieren
  • schenk een kwart van de melk bij de bloem en mix het geheel tot een glad beslag
  • Voeg al roerend de rest van de melk toe
  • Laat het beslag een half uur in de koelkast rusten

Vulling

  • Pureer het fruit, en bewaar wat voor de garnering
  • Mix de slagroom stijf en spatel de fruitpuree er doorheen
  • Een zakje klop-fix maakt de slagroom extra stevig
  • Zet minimaal een half uur in de koelkast om op te stijven

Pannenkoeken

  • Laat een klontje boter smelten in een koekenpan
  • Schenk ongeveer 1 soeplepel beslag in de pan en laat goed uitvloeien
  • Zorg voor middelhoog vuur en wacht tot het beslag gestold is en de pannenkoek bij het schudden van de pan een beetje schuift
  • Draai de pannenkoek om en bak ook de andere zijde lichtbruin
  • Bak tot je ongeveer tien pannenkoeken hebt en laat ze afkoelen

Taart opbouwen

  • Besmeer een pannenkoek met de vulling en leg hier een volgende pannenkoek op
  • Besmeer ook deze pannenkoek en herhaal tot de pannenkoeken op zijn. Besmeer de bovenste pannenkoek niet.
  • Zet de taart minimaal een half uur in de koelkast om op te stijven. Dek de taart af met plastic zodat deze niet uitdroogt.
  • Decoreer de taart voor het serveren met vers fruit en poedersuiker

 

Een traktatie op kinderfeestjes, maar ook heel lekker bij de koffie!

 

Pannenkoekentaart

 

Toch liever een cake? Probeer dan deze eens.