5 (100%) 3 votes

Romige pasta carbonara

Deze pasta carbonara is makkelijk en overheerlijk dankzij de knapperige bacon en de romige saus. In een half uur tover je een mooie en voedzame maaltijd op tafel!

 

Bereidingstijd: 30 minuten
Voor 6 personen 

 

Dit heb je nodig:

  • 500 gram linguine
  • 6 dikke plakken bacon, gesneden in stukjes van een halve centimeter
  • 1 grote sjalot, fijngesneden
  • 2 grote eieren
  • 2 grote eierdooiers
  • Halve theelepel zout
  • Halve theelepel peper
  • 60 gram geraspte Pecorino-kaas
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 20 gram platte peterselie

 

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking;
  • Bak intussen de bacon in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Draai af en toe totdat de bacon knapperig is. Dit duurt zo’n 5 minuten.
  • Haal de bacon met een schuimspaan uit de pan en leg het op een bord dat bedekt is met keukenpapier. Bewaar 1 eetlepel van het vet uit de pan;
  • Voeg de gesneden sjalot toe aan de pan waarin je net de bacon hebt gebakken en roerbak 2 minuten;
  • Klop de eieren, de eierdooiers, de Pecorino, zout en peper in een schaal;
  • Giet de pasta af en bewaar 240 milliliter kookvocht;
  • Voeg de pasta, bacon en olijfolie toe aan de koekenpan en schud;
  • Haal de pan van het vuur en voeg het eiermengsel uit de schaal toe;
  • Schud en voeg geleidelijk de 240 milliliter kookvocht toe;
  • Blijf schudden tot de saus romig is;
  • Bestrooi met peterselie en extra Pecorino. Serveer meteen.

 

Tips:

  • In plaats van Pecorino kan je natuurlijk ook Parmezaanse kaas gebruiken;
  • Meer variatie? Voeg knoflook of tuinerwtjes toe.

 

Bekijk hier meer heerlijke recepten met ei.

 

Pasta carbonara