Peruviaanse triple sandwiches

 

Zomer betekent… lekker buiten picknicken! Dat doe je bijvoorbeeld met deze overheerlijke Peruviaanse sandwiches. Avocado’s groeien volop in Peru en maken deze sandwiches in combinatie met de eieren extra lekker. Voeg een lekker tomaatje toe voor de kleur en frisse smaak en jouw picknick kan niet meer stuk.

 

Bereidingstijd: 30 minuten

 

Dit heb je nodig voor 4 porties:

  • 4 eieren
  • 60 milliliter mayonaise
  • 8 sneetjes witbrood zonder korstjes
  • 1 grote, rijpe avocado
  • 1 grote trostomaat in plakjes
  • Halve theelepel zout
  • Halve theelepel peper

 

Bereiding

  • Leg de eieren in een pan koud water;
  • Zet het vuur hoog en breng het water aan de kook.
  • Doe de deksel op de pan en draai het vuur uit. Laat de eieren 6 minuten staan.
  • Giet de eieren af en houd ze 1 minuut onder koud stromend water.
  • Pel en snij elk ei in plakjes.
  • Smeer een dun laagje mayonaise op één kant van elk sneetje brood.
  • Verdeel de avocado over twee sneetjes brood en strooi er naar smaak wat zout en peper overheen.
  • Leg een sneetje brood over elk van de sneetjes met avocado, met de mayonaise naar boven.
  • Verdeel de tomaat over deze sneetjes en voeg ook hier naar smaak zout en peper toe.
  • Leg een sneetje brood over elk van de sneetjes met tomaat, met de mayonaise naar boven.
  • Verdeel de gesneden eieren over de sneetjes en voeg de het overgebleven zout en de peper toe.
  • Leg de laatste twee sneetjes op deze sneetjes, nu met de mayonaise aan de onderkant.
  • Snij elke sandwich schuin in tweeën zodat je vier porties krijgt.

 

Tips!

  • Garneer je eitjes naar wens met extra peterselie, munt of extra chilisaus.
  • Dit recept kan ook heel goed met gepocheerde eieren.
  • Maak het recept ook eens met verse koriander in plaats van peterselie en/of munt.
  • Voor een betere vorm van je eieren, kun je ze eerst breken in een schaaltje in plaats van direct in de pan. Hou het schaaltje dicht bij de pan en laat het ei er zo in glijden.
  • Hitte is belangrijk. Als het vuur te hoog staat, worden de eieren dik en rubberachtig. Voorzichtig met de hitte omgaan zorgt ervoor dat de nutriënten behouden blijven en dat je eieren gelijkmatiger gaar worden.

 

Bekijk hier meer heerlijke recepten met ei.