4.8 (95%) 4 votes

Spinaziewraps met feta en rode peper

 

Zomer betekent… lekker buiten picknicken! Dat doe je bijvoorbeeld met deze smakelijke spinaziewraps met feta en rode peper. Het leuke aan deze wraps is dat ze ook als ontbijt een perfecte manier zijn om je dag te beginnen.

 

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Dit heb je nodig voor 2 porties:

  • 2 tortilla’s van 18 centimeter doorsnede
  • 3 eieren
  • Kwart theelepel zout
  • Kwart theelepel peper
  • Snufje chilipoeder
  • 15 milliliter olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels fijngesneden rode peper
  • 1 theelepel fijngesneden ui
  • 450 gram verse spinazie
  • 40 gram verkruimelde feta

 

Bereiding

  • Klop de eieren, zout, peper en chilipoeder.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan
  • Fruit de knoflook, rode peper en de ui 2 minuten.
  • Voeg de spinazie toe en bak 1 tot 2 minuten mee tot het geslonken is.
  • Voeg de andere helft van de olie toe en giet het eiermengsel erbij.
  • Bak 3 tot 4 minuten of totdat het eiermengsel aan de randen gestold is.
  • Keer om en bak tot het ei helemaal gestold is.
  • Snijd de omelet in tweeën.
  • Leg de twee helften van de omelet in de twee tortilla’s en verdeel de feta over de twee tortilla’s.
  • Oprollen en klaar!

 

Tip!

Voor een extra pittig smaakje doe je wat srirachasaus over de eieren voordat je ze in de tortilla’s rolt.

 

Bekijk hier meer heerlijke recepten met ei.