T-bone steak met zomerse aardappelsalade voor de barbecue

 

De zomer is in aantocht en dat betekent: barbecueën! Met deze heerlijke t-bone steaks zul je je vrienden en familie zeker weten verrassen.

 

Bereidingstijd: 65 minuten
Geschikt voor 4 personen

 

Dit heb je nodig:

 

  • 4 T-bone steaks

 

Voor de marinade (ongeveer 325 milliliter)

  • 125 milliliter sojasaus
  • 75 milliliter olijfolie
  • 60 milliliter balsamicoazijn
  • 30 milliliter Dyon-mosterd
  • 30 milliliter Worcestershire saus
  • Een teentje geperste knoflook

 

Voor de ingemaakte jalapeñopepers

  • 100 gram jalapeñopepers, dungesneden
  • 50 gram kristalsuiker
  • 60 milliliter witte wijnazijn
  • 60 milliliter water
  • 1 theelepel zout

 

Voor de zomerse aardappelsalade

  • 1 kilo krieltjes, gehalveerd
  • 4 eieren
  • 15 milliliter olijfolie
  • 15 milliliter boter
  • 2 kleine uien, dungesneden
  • 2 eetlepels tijmblaadjes
  • 30 gram gehakte dille
  • 75 milliliter mayonaise
  • 2 dungesneden augurken
  • 1 eetlepel fijngehakte ingemaakte jalapeñopepers (zie hieronder hoe je dat maakt)
  • 15 milliliter vocht van de jalapeñopepers (zie hieronder)
  • 4 theelepels zout
  • Snufje zwarte peper

T-bone steak

 

Bereiding

 

marinade

  • Meng alle ingrediënten.

 

steaks

  • Leg de steaks naast elkaar in een schaal en lepel de marinade eroverheen. Laat 30 minuten intrekken op kamertemperatuur.
  • Haal de steaks uit de marinade en leg ze op de barbecue. Grill ze ongeveer 4 minuten aan elke kant. Ze zijn dan medium rare.
  • Leg op een bord en wikkel ze in aluminiumfolie.

 

ingemaakte jalapeñopepers

  • Leg de jalapeñopepers in een kleine kom.
  • Doe de suiker, witte wijnazijn, water en zout in een sauspan en breng aan de kook op middelhoog vuur.
  • Roer af en toe, totdat de suiker is opgelost. Dit duurt ongeveer 2 minuten.
  • Giet het vocht over de pepers.

 

zomerse aardappelsalade

  • Kook de gehalveerde krieltjes in water met wat zout, gedurende ongeveer 15 minuten.
  • Giet af en laat 10 minuten afkoelen.
  • Kook de eieren tot ze bijna hardgekookt zijn en snijd ze in kwarten.
  • Verhit de olie en boter op laag vuur. Voeg de uien en de tijm toe en bak ze 15 minuten, totdat de uien goudbruin zijn. Roer af en toe.
  • Leg de uien op een bord en laat ze iets afkoelen.
  • Roer de dille, mayonaise, gesneden augurken, ingemaakte jalapeñopepers, vocht van de jalapeñopepers en het zout in een grote kom. Roer de aardappelen, eieren en uien erdoorheen. Voeg naar smaak peper toe.

 

Tip!

Koop de jalapeñopepers gewoon in de supermarkt. Hier zit dan al vocht bij. Bekijk hier meer heerlijke recepten met ei.