Telor eitjes

Lekker pittig Indonesisch eiergerecht

 

2 personen 
Bereidingstijd: 20 minuten

 

 

Ingrediënten

  • 4 eieren (2 eieren per persoon)
  • 1 ui
  • trassi (garnalenpasta)
  • sereh
  • 2 teentjes knoflook
  • blikje tomatenstukjes
  • blikje tomatenpuree
  • kokosmelk
  • ketjap
  • peper en zout naar smaak toevoegen

Bereiding

Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. Snijd de ui, knoflook en sereh klein en maak er samen met de trassi een pasta van door alles in de vijzel samen te wrijven. Bak dit even aan met een beetje olie en doe dan de tomatenstukjes en de tomatenpuree erbij, en de kokosmelk en de ketjap. Snijd de hardgekookte eieren door de helft en bak ze nog even mee.

Op zoek naar een gerecht dat minder pittig is? Probeer dan eens deze kleurrijke broccoliquiche in paprika.

 

Telor eitjes

Telor eitjes