4.8 (95%) 4 votes

Quiche met zalm, dille en een rijstkorst

Deze quiche met zalm en dille is glutenvrij en ideaal voor een brunch of het avondeten. De rijstkorst omarmt het quichemengsel van eieren, uien, bleekselderij, dille en zalm, met een heerlijk laagje kaas. Klaar in minder dan een uur!

 

Bereidingstijd: 45 minuten
Voor 6 personen 

 

Dit heb je nodig:

  • 625 gram gekookte rijst, afgekoeld
  • 6 eieren
  • 10 milliliter olie
  • 100 gram gesneden uien
  • 115 gram gesneden bleekselderij
  • 200 milliliter crème fraîche
  • 1 eetlepel verse dille, gesneden (of 1 theelepel gedroogde dille)
  • Snufje zout en peper
  • 170 gram zalm uit blik (of gekookte zalm)
  • 65 gram geraspte kaas

 

Bereiding

  • Verwarm de oven tot 190°C;
  • Vet een ovenschaal of quichevorm van zo’n 23 centimeter in met boter;
  • Roer de gekookte rijst en een geklopt ei in een schaal;
  • Druk het rijstmengsel op de bodem en langs de zijkanten van de quichevorm;
  • Verhit de olie in een pan. Voeg de ui en bleekselderij toe en roer regelmatig totdat de groenten zacht is. Dit duurt zo’n 5 minuten;
  • Klop de overige eieren, crème fraîche, dille, zout en peper in een grote schaal. Voeg het uienmengsel, de zalm en de helft van de kaas toe;
  • Verspreid dit over de rijskorst en strooi de andere helft van de kaas eroverheen;
  • Bak totdat een mes die je in het midden steekt er schoon uitkomt, tussen de 30 en 35 minuten.

 

Tips:

  • In plaats van zalm uit blik kan je natuurlijk ook gekookte zalm, tonijn of krab gebruiken;
  • In plaats van de dille kan je ook verse of gedroogde peterselie gebruiken.

 

Bekijk hier meer heerlijke recepten met ei. Of ben je benieuwd waar jouw eieren vandaan komen? Check de code in de app

 

Zalm quiche