3x Moederdaginspiratie voor een ontbijt op bed

De tweede zondag van mei is het in Nederland weer zover: Moederdag. Leg je moeder in de watten en serveer een ontbijtje op bed. We hebben voor jou de lekkerste – én makkelijkste – ontbijtrecepten met eieren klaargezet!

#1 Een roerei hoort erbij

Het bereiden van een roerei is makkelijk en duurt niet lang. Bereid op Moederdag de ontbijt-burrito: roerei in een tortilla met kaas en salsa. Bekijk hier de benodigde ingrediënten. Met dit roerei-recept maak je pas écht indruk.

Bereiding

  • Klop de eieren, melk, paprika, zout en peper in een schaal.
  • Verhit boter in een pan op middelhoog vuur tot het heet genoeg is om een druppel water te laten sissen.
  • Giet het eiermengsel erin en draai het vuur meteen lager.
  • Zodra de eieren beginnen te stollen, beweeg je de schuimspaan over de bodem en de zijkant van de pan zodat er grote, zachte stukken ontstaan.
  • Bak totdat de eieren dikker zijn geworden en er geen vloeibaar ei meer aanwezig is. Let op dat de eieren niet droog worden.
  • Strooi de kaas eroverheen.
  • Lepel het eiermengsel in het midden van de tortilla en leg de salsa erbovenop.
  • Vouw de onderkant en de zijkanten naar boven om de vulling helemaal te bedekken.

#2 Hartvormige eieren

Laat je moeder zien hoeveel je om haar geeft met deze heerlijke, gekookte eieren in de vorm van hartjes. Na het ontbijt loopt jouw moeder gegarandeerd met een glimlach op haar gezicht rond!

Bekijk hier de benodigde ingrediënten en ga aan de slag:

Bereiding

  • Leg de koude eitjes naast elkaar in een steelpan;
  • Voeg water toe tot de eieren onder staan en breng aan de kook op hoog vuur;
  • Haal de pan van het vuur en laat de eieren er 18 tot 23 minuten in liggen;
  • Knip intussen twee stukjes karton van 10 cm x 4 cm en vouw ze in de lengte dubbel;
  • Giet de eieren af en houd ze onder koud water tot ze voldoende zijn afgekoeld om te pellen;
  • Leg één ei in het midden van elk stukje karton;
  • Leg het eetstokje er in de lengte overheen en druk die zachtjes in het ei tot er een afdruk van het stokje in het ei zit;
  • Bind het stokje aan de boven- en onderkant met de elastiekjes vast aan het stukje karton;
  • Laat ze zo een uurtje staan;
  • Haal de elastiekjes en de stukjes karton voorzichtig weg en snij de eitjes in het midden (in de breedte) door om de mooie hartvorm te laten zien.

 

#3 Omelet met perzik, amandel en honing

Een omelet met deze zoete smaken, is een heerlijk verwenontbijt voor jouw moeder. Lekker, bijzonder en vooral makkelijk! Bekijk hier de benodigde ingrediënten en ga aan de slag: 

Bereiding 

  • Doe de perziken, honing en het vanille-extract in een kom en zet aan de kant.
  • Klop de eieren in een andere kom.
  • Verhit boter in een antiaanbakpan van 20 centimeter doorsnede op middelhoog vuur.
  • Giet de eieren in de pan. Als de eieren beginnen te stollen, til je de randjes op met een spatel om delen van het nog ongekookte, vloeibare mengsel eronder te laten stromen.
  • Bak de eieren totdat de bodem gestold is en de bovenkant bijna gestold is.
  • Bedenk één helft van de omelet met perziken en amandelen.
  • Vouw de andere kant over de perziken.
  • Bak nog een minuut en haal de omelet dan uit de pan.
  • Strooi er poedersuiker op en serveer direct.