fbpx
 

3 x ei op de BBQ

Het is zomer! Vele Nederlandse keukens verplaatsen zich naar buiten, want de BBQ’s worden weer aangestoken. Een ei hoort erbij, ook op de BBQ. We hebben er drie voor jou uitgezocht. Houd je tang in de aanslag, want deze recepten zijn snel, gemakkelijk en lekker te bereiden!

#1 Gegrilde eieren in Portobello

Deze gegrilde portobello’s zijn een fantastisch aperitief tijdens een BBQ-avond. Door de diepe holte en hoge rand vormt de portobello een natuurlijke kommetje om het ei in te leggen. Lekker met een snufje geraspte kaas, peper en verse kruiden.

Ingrediënten

  • 4 grote portobello champignons
  • Olijfolie
  • 4 eieren
  • Peper
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

1. Verwarm de grill voor op middelhoog vuur (180 ° C).

2. Veeg de champignondoppen af ​​met een droge papieren handdoek en verwijder de stelen.

3. Schraap met een lepel de binnenkant schoon en zorg ervoor dat randen van de portobello’s niet breken.

4. Wrijf de portobello’s in met olie. Leg de champignons op de grill en breek een ei in elke portobello. Grill tot de eieren gaar zijn en de champignon zacht is. Dat duurt ongeveer 12 tot 15 minuten.

5. Verwijder van de grill, strooi peper, zout en een beetje geraspte kaas over elk ei.

#2 Gegrilde eieren in paprika’s

Serveer deze paprika’s met gekruide eiervulling als een vegetarisch BBQ-gerecht. Ook bij dit recept geldt dat het hoofdingrediënt als eetbare kom functioneert, namelijk de paprika. Let er in de supermarkt of op de markt op dat de paprika’s een vierkante vorm hebben, omdat ze vlak op de bovenkant van de grill liggen.

Ingrediënten

  • 4 paprika’s (elke kleur)
  • 8 eieren
  • 150 gram geraspte kaas
  • 4 theelepels gehakte verse peterselie of koriander

Instructies

1. Verwarm de BBQ voor op middelhoog vuur (180 ° C).

2. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaden. Laat het groene steeltje zitten voor een mooie finishing touch.

3. Gebruik voor elke paprika twee eieren, 1 eetlepel kaas en 1 theelepel peterselie of koriander. Giet het mengsel in de paprika en strooi er 1 eetlepel kaas over. Plaats de bovenkant terug op paprika.

4. Plaats de paprika’s voorzichtig op de grill. Sluit de deksel en kook tot de paprika’s zacht zijn en het eimengsel in 25 tot 30 minuten gaar is.

 

#3 Flatbreads met mozzarella en spinazie

Dit heerlijke, Italiaanse gerecht bereid je voor de lunch of als voorgerecht bij de BBQ. In slechts 8 minuten zijn je mini-flatbreads gegrild en klaar om te serveren!

Ingrediënten

  • 1 volkoren pizzadeeg
  • 1/2 kop extra vierge olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 200gr verse mozzarella, in dunne plakjes gesneden
  • 200gr baby-spinazie bladeren
  • 4 grote rijpe tomaten, in dunne plakjes gesneden
  • 5 eieren
  • Zout en peper

Instructies

1.Verhit de olie en knoflook, ongeveer 4 minuten, op een middelhoog vuur in een pan. Laat het daarna 10 minuten rusten. Zeef en laat afkoelen. Gooi de knoflook weg.

2. Verdeel het deeg in 5 gelijke porties.

3. Rol het deeg uit tot 5 gelijke flatbreads van ongeveer 1,5 cm dik en van 18 cm lang. Leg ze op een licht geoliede bakplaat. Wrijf ze in met de knoflookolie.

4. Leg de deegbodems op de buitengrill en kook boven het vuur. Bak elke bodem, een voor een, aan beide kanten voor ongeveer 30 seconden op de BBQ.

5. Leg de plakjes mozzarella, spinazie en tomaten erop. Breek 1 ei in het midden van elke flatbread.

6. Breng de flatbreads op smaak met zout en peper. Bedek het grillrooster met aluminiumfolie en plaats de flatbreads op de BBQ. Wacht tot de kaas gesmolten is en het ei gaar is. Dit duurt ongeveer 8 minuten. Haal van het vuur en laat 2 minuten staan ​​voordat je de flatbreads serveert.

 

Eet smakelijk! Meer ei-gerechten? Kijk hier!