eieren in magnetron

Kunnen eieren in de magnetron?

De magnetron maakt je leven op drukke momenten vaak net even wat makkelijker. Dat is ook zo als je even heel snel een eitje wilt maken. Die kunnen zeker in de magnetron, maar let wel op de je het wattage en de kooktijd niet te hoog en te lang maakt.  Het zal je verbazen, eieren in de magnetron! 

Voorbereidingen

Leg één of twee geklutste eitjes (dus zonder de schaal) in bijvoorbeeld een mok of een magnetronbestendig ovenschaaltje en vet de binnenkant in met boter of plantaardige olie. Zorg ervoor dat je de eierdooiers en de eiwitten met een vork even goed door elkaar roert. Strooi een paar korrels zout over de bodem. Zout zorgt er namelijk voor dat je eitje gelijkmatig gekookt wordt, omdat het de warme energie van de magnetron aantrekt. Als je een mok of ovenschaal gebruikt, doe er dan magnetronfolie overheen waar je een paar gaatjes in prikt, of houd een zijkant open.

Een zachtgekookt ei maken in de magnetron

Wil je een zachtgekookt eitje? Zet de magnetron dan op het hoogste wattage, gedurende 30 seconden. Laat 30 seconden rusten voordat je het folie verwijdert. Als je het eitje nog te zacht vindt, draai het dan om in de mok of ovenschaal en zet die nog 10 seconden in de magnetron.

Een hardgekookt ei maken in de magnetron

Liever een hardgekookt ei? Zet de magnetron dan op het hoogste wattage, gedurende 40 seconden. Kook het eitje verder door als je vindt dat het nog te zacht is. Laat ook 30 seconden staan als het klaar is.

Tips

  • De kooktijden in de magnetron variëren, afhankelijk van de grootte van de magnetron, het wattage, het aantal eieren en de gewenste hardheid van de dooier. Bovenstaande tijden zijn gebaseerd op een magnetron van 1.000 watt. Pas de kooktijden aan op het type magnetron dat je hebt. Start met de kortst mogelijke tijd en laat steeds 10 seconden langer koken. Onthoud de tijd die het beste werkt voor jouw magnetron.
  • Zorg ervoor dat je altijd een magnetronbestendige mok of schaal gebruikt als je eieren in de magnetron klaarmaakt.
  • Kook een ei nooit in de schaal in een magnetron: dan explodeert het.

Hoe maakt iemand een ei klaar in de magnetron

 

 

Wil je het wel eens zelf proberen?  Bekijk recept