Eieren-en-baby's

Eieren voor je baby? Geen probleem

Ouders van baby’s die al hapjes mogen, wachten in veel gevallen met het geven van eieren. Dit hoeft niet meer. De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) heeft een nieuw advies uitgegeven. De conclusie: geef baby’s gerust eieren; dit kan allergie op latere leeftijd voorkomen. Hoe zit dat?

Lange tijd werd hoog-allergene voeding zoals kippeneieren, maar ook pinda’s en noten, heel geleidelijk geïntroduceerd in de voeding van baby’s om voedselallergie te voorkomen, zo schrijven de kinderallergologen in hun nieuwe advies. In de praktijk blijkt de introductie van deze nieuwe producten ver na het 1e levensjaar plaats te vinden. Zij denken echter al langer dat deze aanpak niet werkt.

Allergie voorkomen

De NVK vindt dat het geven van hoog-allergene voeding aan baby’s voedselallergie juist kan helpen voorkomen. Dit is zeker het geval bij baby’s met matig tot ernstig eczeem. Bij deze groep kinderen kan het laat introduceren van hoog-allergene voeding juist leiden tot meer risico op voedselallergie.

Lees ook: een ei is superfood. Waarom?

Wanneer kan je eieren geven aan je baby?

Het NVK-advies aan ouders: start met bijvoeding als je baby tussen de 4 en 8 maanden is. Bij eieren geef je geen heel of rauw ei, maar begin je met roerbakei, die je vermengt met de babyvoeding. Een half kippenei per week is een goede manier om je baby kennis te laten maken met eieren!

Bekijk hier de uitzending RTL maakte over dit onderwerp.

 

Eieren-en-baby's

Eieren-en-baby’s