fbpx
 

Is het verstandig om eieren te eten in de zomer?

Na de eerste warme dagen deed de zomer begin deze maand officieel haar intreden. Bij terrasbezoek of het relaxen in jouw tuin hoort het eten van een lekkere en gezonde maaltijd er helemaal bij. Maar bij hoge temperaturen is het belangrijk om goed op te letten wat je eet. Is het verstandig om eieren te eten in de zomer? Wij zochten het voor je uit!

Er wordt vaak gesuggereerd dat je in de zomer het eten van eieren moet voorkomen. Gelukkig is dit een fabeltje. Eieren horen, ook in de zomer, bij een gezond en gebalanceerd eetpatroon. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen en helpen bij het op niveau houden van de vochtbalans in het lichaam. En dat is juist erg belangrijk in de zomer. Bij warme temperaturen is het fijn om vermoeidheid te verminderen en je weerstand op peil te houden. Eieren zijn een geweldige bron van eiwitten, vitaminen en mineralen die ook bij lekker warm weer een boost zijn voor jouw gezondheid en energie!

Soms worden eieren in verband gebracht met indigestie, een storing van de spijsvertering, of een opgeblazen gevoel. Dat is een misvatting: eieren zijn juist licht verteerbaar en vormen een gezonde bron van proteïnen. Bij maagproblemen is het belangrijk om een aantal zaken te vermijden, zoals zuivel, suiker, vet en alcohol.

Door deze lekkere ceasarsalade kan dus prima een eitje.