fbpx
 

10 geweldige eitrucs voor in de keuken [VIDEO]

Werk jij ook vaak met eieren in de keuken? Dan is dit lijstje met 10 eiertrucjes fijn om erbij te pakken wanneer je aan het koken bent. Amateurchefs en ei-liefhebbers, opgelet!

 

  1. Ei in balans

Presenteer jouw ei eens op een andere manier! Wil jij je ei met schaal rechtop zetten zonder dat ze omvallen? Pak een snufje zeezout, leg het op een hoopje en zet het eitje erop. Succes gegarandeerd, goochelaar!

  1. Verwijderen van de schil

Heb jij ook altijd zo’n moeite met het verwijderen van de schil? Rol het ei een paar keer over het aanrecht of je houten snijplank. Daarna verwijder je heel gemakkelijk de schil. Voorkom irritatie met deze makkelijke truc!

  1. Roze eihartje

Snijd een rode biet in stukken en mix tot een sapje in de blender. Scheid daarna de dooier van het eiwit in twee aparte kommetjes. Voeg aan het eiwit een theelepel bietensap, azijn en een beetje zout toe. Verwarm een pannetje met olie op het vuur en voeg een hartjes-bakvorm toe. Schenk de eiwit-bietenmix in de vorm, voeg de gele dooier toe, bak het geheel een paar minuten en leg het daarna op een boterham in hartjesvorm. Romantisch ontbijtje!

  1. Best scrumbled eggs!

Maak een heerlijk roerei! Breek de eieren in een kom en voeg zout en peper toe. Voeg daarna een scheut melk toe. Klop het geheel en bak daarna met een beetje boter in een pannetje. Doe het mengsel in de pan en begin meteen met roeren. Lekker!

  1. Leeftijd van het ei

Test de eieren door ze in een bak water te leggen en te kijken of ze de bodem raken. Ligt het eitje op de bodem is het 0 tot 2 week oud. Staat het ei rechtop in het water is het 3 tot 4 weken oud.

  1. Een half ei

Wil je een helft van een gekookt ei gemakkelijk – in een heel stuk – uit de schaal scheppen? Snij het ei dan nog in de schaal in de lengte doormidden. En schep met een grote lepel het ei er in één geheel uit!

  1. Ei in brood

Steek met een ronde uitsteker een cirkel in een brood. Leg de boterham in een ingevet pannetje en breek een eitje kapot in het gat. Bak aan beide kanten en voilà: een simpel, maar heerlijk lunchgerechtje!

  1. Ei in paprika

Snij een ring van een paprika van ongeveer 1 cm. Leg in een pannetje en breek – net als bij het ei in brood – een eitje kapot in het gat. De paprika-ring vormt een smakelijke bakvorm in de pan. Bak in een pannetje en klaar.

  1. Verschil tussen een gekookt en een rauw ei?

Bij twijfel: tol het ei. Een gekookt ei blijft lang draaien, terwijl een rauw ei bijna meteen stopt met draaien.

  1. Krokant hapje

Splits het eiwit van het eigeel en voeg een beetje geraspte kaas en peterselie toe aan het eiwit. Roer het door elkaar, bak het mengel in een pannetje en voeg daarna het eigeel toe. Een lekker krokant hapje, smakelijk!