Hoe pel je een ei? Tips & tricks

Een ei pellen: het klinkt zo makkelijk, maar is soms best lastig. Hoe pel je een ei zonder dat je daar heel lang mee bezig bent?

Heel verse eieren kunnen moeilijk te pellen zijn. Een makkelijk te pellen ei begint in je koelkast. Zorg ervoor dat je de eieren een week tot tien dagen voor je ze kookt al in de koelkast hebt liggen. In deze periode kunnen de eieren zich vullen met lucht, wat ervoor zorgt dat de membranen van de schaal gescheiden worden.

Hoe pel je een hardgekookt ei?

Hardgekookte eieren zijn het makkelijkst te pellen nadat je ze hebt gekoeld (‘ hebt laten schrikken’). Koelen zorgt ervoor dat het ei in de schaal iets samentrekt.

Tik het eitje zachtjes tegen het keukenblad totdat de schaal rondom is gebarsten. Rol je eitje tussen je handen om de schaal losser te maken. Begin te pellen bij het ronde gedeelte, terwijl je het ei onder koud stromend water houdt. Dit zorgt ervoor dat de schaal er makkelijker af komt.

Heel snel een eitje pellen

Heel snel een eitje pellen kan ook door het in een glas met water heel hard heen en weer te schudden, zoals blijkt uit onderstaand filmpje.


Een eitje pellen door te blazen? Dat kan! Deze studenten van Inholland doen het voor.