Eieren veilig

Kunnen eieren in de Airfryer?

Je kent ‘m vast wel: de Airfryer. Dit is een frituurpan die niet met vet frituurt, maar met lucht. Het leuke van een Airfryer is dat je er naast frituursnacks als kroketten of patat ook hele gezonde dingen in kunt maken, zoals eieren. Want ja, kunnen eieren in de Airfryer? Jazeker!

Eieren koken in de Airfryer

Je kunt eieren zowel bakken als koken in een Airfryer. Als je een eitje wilt koken, doe je ze, net als in de magnetron, in een ovenbestendig schaaltje. Je hoeft ze niet eerst te pellen, maar kunt ze gewoon in de Airfryer zetten. De Airfryer zelf hoef je niet voor te verwarmen. Wil je een zachtgekookt ei? Kook het ei dan 10 minuten op 120 graden. Voor een hardgekookt ei kook je de eieren 2 minuten langer. Als de eieren klaar zijn, haal ze dan voorzichtig uit de Airfryer en laat ze schrikken onder koud stromend water. Even pellen en klaar!

Eieren bakken in de Airfryer

Ook eieren bakken in een Airfryer kan prima. Zorg ervoor dat je de eieren in een ovenbesteding schaaltje plaatst en met een vork door elkaar klutst. Je kunt er eventueel melk, zout of peper bij doen, of wat ingrediënten om je ei wat op te leuken, zoals groente. Zet dat ongeveer 9 minuten in de Airfryer en je hebt een heerlijk gebakken eitje.

Zoeken op internet

Er zijn op internet talloze lekkere recepten en filmpjes te vinden van eieren in de Airfryer. Bekijk bijvoorbeeld de website www.besteairfryer.nl of zoek op Youtube. Hier vind je filmpjes voor allerlei recepten, zelfs voor gepocheerde eieren uit de Airfryer!