Pondje minder? Eitje meer!

Als je wilt afvallen, is het slim om vaker een eitje te eten. Waarom? Omdat eieren relatief weinig calorieën bevatten, maar wel veel voedingsstoffen leveren. Ze passen dus perfect in  een gezonde leefstijl. Daarnaast zijn eieren heel vullend, en kunnen ze ook nog eens je stofwisseling versnellen. Vaker een eitje eten is dus een heel goed idee!

Weinig calorieën, veel voedingsstoffen

Eén ei van 50 gram bevat zo’n 78 calorieën. En dat ene eitje heeft heel wat voedingsstoffen te bieden. Het bevat bijvoorbeeld zo’n 25 mg calcium, 86 mg fosfor en 63 mg kalium. En daarnaast levert je eitje ook nog eens 0,6 mg ijzer en 0,55 mg zink. En dacht je dat een ei geen vitamines bevat? Mis! Een ei bevat maar liefst 12 verschillende vitamines. En dat allemaal voor maar 78 calorieën! Zo wordt je van een ei dus niet dik, maar wel gezond. Mooi toch? Lees hier precies wat er in je ei zit

TIP: wil je afvallen? Een maaltijd van groenten en drie gekookte eieren is maar zo’n 300 calorieën, zoals deze tomaat-avocado salade met ei. 

Eieren vullen goed

Het is een wetenschappelijk feit dat voeding met veel eiwitten goed vult1,2,3. Dat betekent dat deze voeding er lang voor zorgt dat je een vol gevoel hebt. Daardoor krijg je minder snel last van honger of trek, waardoor je dus niet zo snel naar een koekje zult grijpen! Er is zelfs een wetenschappelijke studie die er op wijst dat eieren het obsessief denken aan eten met maar liefst 60 procent vermindert.

Eieren versnellen je stofwisseling

Echt waar, eieren versnellen je stofwisseling. Hoe dat kan? Doordat ze alle aminozuren bevatten in precies de juiste verhoudingen. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten, en die uit eieren zijn dus heel goed afbreekbaar. Hierdoor kan je stofwisseling wel met zo’n 80 tot 100 calorieën per dag versnellen!

Lees hier meer over waarom eieren heel goed helpen bij afvallen

 

Pondje minder, eitje meer