Roerei

Zo maak je roerei

Een zacht, romig roerei is een heerlijke maaltijd op zich, maar je kunt het ook serveren met toast, fruit en sinaasappelsap voor een compleet en voedzaam ontbijt. Roerei is daarnaast ook ontzettend veelzijdig: je kunt er kaas, groente of kruiden aan toevoegen voor een extra bite en smaak. Lees hier hoe je het perfecte roerei maakt.

Klop twee eitjes met peper en zout in een kom en doe er zo’n 30 milliliter melk bij. Hierdoor worden de roereieren lekker romig. Je kunt er ook een scheut (slag)room bij doen. Maak de pan niet te warm, maar kies voor middelhoog tot laag vuur. Zo heb je rustig de tijd om de eitjes te bakken zonder dat ze te droog worden.

Gestold, maar niet droog

Zodra je het eiermengsel in de pan begint te stollen, schuif je de buitenste randen naar het midden van de pan met een spatel. Je bent klaar als de roereieren zijn gestold, maar niet compleet droog zijn.

Roerei

Variatie

  • Doe geraspte kaas of mozzarella door het eiermengsel voordat je ze gaat bakken. Hierdoor worden de eieren nog lekkerder.
  • Bak een in blokjes gesneden courgette en een kleine in blokjes gesneden ui totdat de groente zacht is. Voeg 375 gram pastasaus toe (zelfgemaakt of uit een pot) en laat dat 5 minuten zachtjes koken. Maak 6 roerbakeieren met 75 milliliter melk en doe de pastasaus eroverheen. Smullen!

Tips

  • Voeg gedroogde of verse kruiden toe aan het eiermengsel voordat je ze bakt of voeg kruiden net voor het serveren toe.
  • Het is beeste om roerei meteen te serveren, maar je kunt het ook eventjes warm houden na het bakken door ze af te dekken en ze op een bord op een pan heet water te zetten. Zo stel je ze niet bloot aan directe hitte.

 

Ontdek meer lekkere recepten met eieren.